Trufle czekoladowo-kawowe

mar 25, 2022

Liczba porcji: ok 16 sztuk
Czas przygotowania: 10 minut + chłodzenie

Składniki:

  • 200 g. gorzkiej czekolady
  • 220 g. śmietanki 36%
  • 1 kopiasta łyżka miodu z kakao
  • 1 łyżka drobno mielonej kawy rozpuszczalnej
  • 1 łyżka rumu
  • 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych

Składniki do ozdoby:

  • 1 łyżeczka ciemnego kakao
  • 1 łyżeczka drobno mielonej kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka posypki czekoladowej

Wykonanie:

Do rondelka wlewamy śmietankę i mocno podgrzewamy. Zdejmujemy z palnika i dodajemy drobno posiekaną czekoladę oraz miód z kakao. Odstawiamy na minutę po czym mieszamy aż czekolada całkiem się rozpuści i połączy ze śmietanką.
Dodajemy kawę, rum i płatki owsiane. Po wymieszaniu i ostygnięciu masy wkładamy rondelek do lodówki na 4 godziny.
Z zastygniętej masy nabieramy po 1 łyżeczce i formujemy w dłoniach trufle wielkości orzecha włoskiego. Trufle obtaczamy w kakao wymieszanym z kawą/ orzechach/ posypce czekoladowej.

Obsługa Klienta

Informacje

Twoje zamówienie
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakupy
0