Pieczone gruszki z ricottą i cynamonem

lut 14, 2022

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:

  • 2 gruszki konferencja
  • 2 łyżeczki miodu z cynamonem
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżka cynamonu
  • 4 łyżeczki ricotty
  • Listki mięty do ozdoby

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 180°C.

Umyte gruszki przekrawamy wzdłuż na pół i ze środków wydrążamy łyżeczką gniazda nasienne.

W miseczce mieszamy cukier, cukier waniliowy i cynamon. Rozcięte strony gruszek zanurzamy w mieszance cukru i cynamonu i układamy tą stroną ku górze na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem.

Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15 minut.

Na upieczone gruszki nakładamy po łyżeczce ricotty. Gruszki polewamy miodem z cynamonem i dekorujemy mięta.

Obsługa Klienta

Informacje

Twoje zamówienie
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakupy
0